Heli Helmed

Vaid käevõrudest

Selle aasta esimese postituse pühendan käevõrudele, milledest on valminud kenake kollektsioon. Võrusid on poolvääriskividest, naturaalsest nahast, kameedega ja erinevates tehnikates. Alustan poolvääriskividega.

Kõige värskem töö öökulli, ahhaadi, amasoniidi, akvamariini ja kuntsiidiga-tarkuse ja tervenemise käevõru:

 AMASONIIT aitab meil probleeme paremini mõista ja kahjulikest hoiakutest vabaneda, sümboliseerides tõde, avameelsust ja siirust.
AKVAMARIINI kõrged energiavõnked soodustavad selgeltnägemist. Ta on seotud isiku hinge tugevdamise ja pettuste paljastamisega, aidates saladuste lahendamist ka kõige igapäevase­mates asjades. Ta tasakaalustab ja puhastab tundeid ning aitab vaigistada mõtteid, nii et meel võiks kuul­da hingesügavustes toimuvat.
KUNTSIIDI kui südamekivi energia sümboliseerib avatud südant, mis on vaba kurbusest ja hirmust ning kiirgab omakasupüüdmatut armastust. Kuntsiidi võtmesõnaks on andmine. Kivi vahendab roosakat energiat, mis aitab lihastel lõdvestuda ning suurendab sallivust ja enese tunnustamise võimet. Ta hajutab hirmud ja kahtlused ning aitab uusi võimalusi nautida.
VALGE AHHAAT toob kaasa emotsionaalse, füüsilise ja intellektuaalse tasakaalu. See on leevendav ja rahustav kivi. Kergendab iseendaga leppimist, parandab keskendumist, taju ja analüüsivõimet.
ÖÖKULL- tarkuse ja teadmiste sümbol.

Järgmisena esitlen ametüstiga käevõru Lampwork klaashelmeste ja kristallidega, hõbetatud südame ning noodivõtmega:
 AMETÜST - vaimne teadlikkus, intuitsioon ja sügavam mõistmine, looduslik meele rahustaja, tervise puhastaja, eemaldab blokke ja sõltuvusi.

Lilla traadipunutis ametüsti ja fluoriidi vabakujulistest tükkidest:
FLUORIIT on suurepärane mõtluskivi. Fluoriit muudab inimese intuitiivsed aistingud täpsemateks ja aitab seega valida endale kaaslasi ning teha õigeid otsuseid. Ta soodustab mõtlemisprotsessi ja arendab uute perspektiivide tajumist, seega Ka kõige keerukamate probleemide puhul näitab, et neid on võimalik avardunud ja uusi perspektiive mõistva teadvuse abil lahendada. Soodustab vastutustundlikust, suurendab keskendumisvõimet ning vähendab stressi.
  
Vaskse võtmega käevõru jaspise, ametüsti ja granaadiga traadiväänamise tehnikas:

 JASPIS kogub endasse negatiivsed võnkumised, puhastades sellega ümbrust, kuhu ta on asetatud. Jaspis on sobivaim töö juures kandmiseks, sest seotuna sotsiaalse hierarhia, kohuse­tunde ja auga, tasakaalustab ta samal ajal inimestevahelisi suhteid. Jaspise lõdvestav energia aitab alustatut lõpule viia ja keskenduda korraga ühele asjale. Ta sobib hästi neile, kes otsivad oma kohta elus ja tahavad kindlalt maa peal seista.
 GRANAAT annab julgust, algatusvõimet ja elujõudu, aktiviseerib sek­suaalenergiat ja rõhutab nende kandjast kiirguvat jõudu, suurendab enesekindlust ja aitab elus edasi jõuda. Sobib aktiivsetele ja emotsionaalsetele inimestele.

 Opaliidist käevõru silmaga:


OPALIIDI õrn ja müstiliselt küütlev välimus laseb sul tunda end naiseliku, elegantse ja erilisena, tema mõju on rahustav ja meeleolusid tasakaalustav.
Omadused: ilu, veetlus, rahu
Opaliit ei ole looduslik kivi ja nimetatakse ka sünteetiliseks kuukiviks. Opaliit imiteerib looduslikku hinnalisemat opaali ja vikerkaare kuukivi.

 Türkiisiga ja naturaalse nahaga makramee tehnikas käevõru:

 TÜRKIISI on kõikjal peetud kaitsvaks ja õnne toovaks kiviks. Ta tõmbab negatiivse energia enda peale ja hoiatab omanikku värvi muutes ohu, õnnetuste, vägivalla ja haiguste eest. Türkiisi kohta arvati juba ammu, et ta hoiab hobust ja ratsanikku kukkumise eest, kuid see kaitsevõime kehtib ka teiste reisimisviiside kohta. Temas sulavad üksteisesse taeva ja mere värvid ning ta sümboliseerib lõpmatust ja inimese ühinemist kõiksusega. Meelele toimib kivi piiride laiendajana. Ta aitab end sõnades pare­mini väljendada ning avab loovuse kanaleid. Mõtluse harrastajatel aitab ta kuulda meele sisemist vaikust ning avab värava sisemise tarkuse allika juurde. Kivi energia on naiselik ning suurendab helluse ja armastamise võimet. Ta aitab paremini mõista teiste inimeste tundeid ja suurendab kaastunnet kõigi elusolendite vastu. Ta muudab kurvameelsed jälle rõõmsaks, annab jõudu keerulist olukorda kergemaks muuta. Ta innustab reisima ja uusi sõprussuhteid looma.


Naturaalsest nahast lõpmatuse sümboliga käevõru:

Ja lõpetuseks terve rida Viktoriaanlikust kameevaimustusest kantud käevõrusid:














Aia Heli

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Instagram